Over mij

Ik ben Bregt Beerends en ik ben geboren in Noord Holland. Ik groeide op tussen de polders, de bossen, de duinen en het strand. Ik was als kind graag in de natuur en trok er regelmatig in m’n eentje op uit. Ik voelde me veilig met de bomen en de planten om me heen, de lucht boven m’n hoofd, en de aarde onder m’n voeten; en ik leerde vertrouwen op mijn eigen gevoel voor richting.

Deze liefde voor de natuur en voor rondzwerven maakten dat ik ging reizen toen ik wat ouder werd. Ik raakte geïnteresseerd in verschillende culturen en de manier waarop mensen betekenis geven aan hun leven d.m.v. symbolen en rituelen. Ik koos voor de studie Culturele Antropologie aan de UvA en haalde mijn doctorandus.

Maar door het studeren en het wonen in een stad raakte ik langzaam maar zeker verder weg van m’n gevoel. Steeds meer energie ging in m’n denken zitten, in dingen willen weten en willen begrijpen. En daardoor raakte ik de verbinding met mezelf steeds meer kwijt. Steeds vaker merkte ik dat de kennis in m’n hoofd, en mijn gedachtes, mij meer in de weg zaten dan dat ze mij hielpen.

Van stilzitten, nadenken, studeren en discussiëren ging ik piekeren, slechter slapen en kreeg ik steeds meer een gevoel van stress. Maar als ik mijn lichaam in beweging zette, en ging bergwandelen of dansen, dan werd ik rustig van binnen. Ik ontdekte dat mijn lichaam mij kon helpen om me beter te voelen.

Hetzelfde heb ik ervaren in mijn werk. Ik werkte op beleidsniveau maar het bevredigde mij niet om zoveel met mijn hoofd bezig te zijn. Toen ik mij daar steeds meer bewust van werd ben ik de opleiding bij het ITIP  (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychotherapie) gaan doen en daar voelde ik opnieuw hoe levendig mijn lichaam kan zijn als ik minder in m’n hoofd zit en meer in mijn lijf.

Om dit nog meer te oefenen ben ik een massage training gaan doen, volgde ik de basistraining en vervolgtraining Liefde & Intuïtie bij Jef Beerends, en verdiepte ik mij in Mindfulness.

Daarna heb ik de 4-jarige HBO opleiding Integrated Psychology bij BodyMind afgerond, waar ik ben opgeleid tot lichaamsgericht therapeut.

Mijn wens is om mensen bij te staan in hun zoektocht naar zichzelf, om te worden wie ze zijn en meer te leven vanuit hun verlangen. Mijn wens is om mensen te helpen thuis te komen in hun binnenruimte.

We are living on this earth to walk each other home

Rumi